home »

Criterium Stampersgat over 70 kilometer

Ruim 1 dag later, om 17.15 uur, dus ze hadden meer dan 24 uur de tijd gehad om te recupereren, gaven dezelfde renners als de dag tevoren, Alexander, Etienne en Sander alweer acte de présence in Stampersgat. Nieuwkomer Vincent Ladeur, 1e jaars,  bleek ook van de partij. Er stonden dus 4 Waardrenners aan de start. 

Er werd meteen vanaf het startschot fel gestreden. Bij de finish bleek een gemiddelde van 41 km/uur gereden te zijn. Het was een levendige wedstrijd met verschillende kopgroepen, waarin WWV, maar ook Etienne en Alexander zich goed hebben laten zien. Sander en Vincent hadden zich ieder ten doel gesteld om zich tot het eind van de koers in het peloton te handhaven en dat lukte hen, zo bleek, met verve! En, eigenlijk tot hun eigen verbazing, heel makkelijk. Chapeau! Dit moet de burger moet geven.

In de laatste kopgroep van 7 man zat ook Alexander. Hij heeft zijn werk daarin goed gedaan, maar aan sprinten is hij tot nu toe eigenlijk nog niet toegekomen en mist hij de ervaring (of de kwaliteit?). We wachten het gewoon rustig af…. Hij moest dan ook genoegen nemen met de 7e plaats. Etienne had zich ook nog uit het peloton losgereden en werd zo 13e.  

 

Ben van Ark