home »

De 4daagse van Kontich

Met 6 renners en dito begeleiding vertrok de ploeg afgelopen vrijdag goedgemutst richting Kontich, onder Antwerpen. Sponsor Wim van der Velden gaf zaterdag en zondag ook nog acte de presence.

In een zonovergoten weekend vochten uiteindelijk 4 Waardrenners zich naar een klassering in het individuele eindklassement. Sander en Jeroen, beiden eerstejaars, moesten na zaterdag jammer genoeg teleurgesteld afhaken en huiswaarts keren. Koen werd 50e, Jordi 56e, Etienne 65e en Alexander 77e. De indruk achteraf was, dat als de ploegentijdrit niet zo was tegengevallen, dat de uitslag er voor onze renners veel florissanter zou hebben uitgezien. WC De Waardrenner werd daarin 15e van de 29 ploegen op 2 minuut 12 seconden van de winnaar, het Deense Team Roskilde Junior. De Denen, erg overheersend, werden dan ook 1e, 2e, 4 e in het individuele eindklassement en waren met 5 man bij de eerste 10 vertegenwoordigd. Er reden overigens ook een Ierse, een Britse, een Zuidafrikaanse en een ploeg uit Wales mee. Van de 174 gestarte renners haalden er 132 het eindklassement.

Annet van Nieuwpoort had de organisatie rondom deze wedstrijd in handen en gesteld mag worden dat ze hierin cum laude geslaagd is. Zij werd het lange weekend bijgestaan door ons eigen begeleidingsteam, Edwin Hommering (ploegleider op vrijdag), Eric Splint (verzorging), Gert van Nieuwpoort (mecanicien), Peter Sloof (transport en allerhande klussen) en (heel verdienstelijk) door Peter Hogervorst die op zaterdag en zondag voor Edwin (klussen in zijn nieuwe huis) was ingevallen.

Het bleek een hele klus, maar de conclusie moet zijn dat het in alle opzichten een heel goed verlopen wielerweekend geweest is. Dus een woord van dank aan het hele team is zeker op zijn plaats.

Gelukkig is iedere Waardrenner weer gezond en wel huiswaarts gekeerd. Zo vanzelfsprekend is dat overigens niet!                                                                                                                                                       Dat bleek zondag, onder onze ogen nog wel. Een motorbegeleider parkeerde kort voor het aanstormende peloton zijn motor achter een vluchtheuvel in een scherpe bocht en had zich zelf snel voor de vluchtheuvel geposteerd om de renners met de gele vlag te wijzen op dit gevaarlijke punt. Toen de helft van het peloton voorbij was hoorden we opeens een enorme knal. De renners waren tegen de motor gereden en deze was midden in het peloton omgevallen. Met de nodige buitelingen tot gevolg en een renner van Balen die uiteindelijk met de ambulance naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd. De motor moest worden weggetakeld…..

Ben van Ark

Capelle aan den IJssel, 9 juli 2013


Uitslagen:

- Algemeen klassement
- Laatste rit