home »

De Ronde van de Maasvallei voor Niewelingen en Junioren

Zaterdagochtend vroeg (5.45 uur verzamelen!!), vertrok een ploeg Nieuwelingen (Robin, Arjan en Marnix) onder leiding van ploegleider Edwin Hommering vanaf de Capelse Brug richting Limburg om aan de start (10.00 uur)in Stein te beginnen aan een volgende Klassieker. Eric Splint stond ons, enigszins slaperig, voorzien van de nodige drankjes, uit te zwaaien.

Om 8.00 uur volgde een nieuwe shift, onze Junioren (Rodney, Jesse en Tim), samen met de vader van Tim, Paul de Winter (voor degenen die het niet weten, leerkracht gymnastiek in het Middelbaar Onderwijs) in dezelfde richting. Hun start stond gepland om 14.00 uur.

Hoewel plassen en poepen zo nu en dan wat verstoring in het programma teweeg bracht (zenuwen!!!!????), lieten we ons daardoor niet van de wijs brengen.

Het bleek een goede move om met de Junioren (start: 14.00 uur) lekker vroeg (8.00 uur) ook al op pad te gaan: enerzijds konden we op verschillende plekken op het parcours de Nieuwelingen aanmoedigen, anderszijds was er zodoende voor de Junioren ook een makkelijke manier om het parcours goed te verkennen. Schrik niet: kasseienstroken in een afdaling, de Sneiderberg (soms 20 %), vals plat, alles wat Klassiekers hard maakt!!! (denk aan d’Halpe Huez!).

Aangekomen op het parcours, waar Edwin de Nieuwelingen op de hem bekende wijze aan de Start had gebracht, nestelden de Junioren zich op verschillende plaatsen op het parcours om hun jongere clubmakkers “naar voren” te schreeuwen. Dat (naar voren) lukte uiteindelijk alleen Robin tot het einde. Hij klasseerde zich, uiteindelijk als enige!! Chapeau, jongen!!!. Danny van Poppol won overigens…..

Want, ook bij de Junioren hadden we het zwaar: Tim en Jesse kwamen voor het eerst weer in een harde wedstrijd na valpartijen eerder het seizoen en….,we weten het allemaal hoe dat dan zijn uitwerking heeft. Maar toch, kranig gedaan mannen, jullie stonden er toch maar weer. (met de nodige bibbers: mensen, de jongens zaten echt in de zenuwen!!!- en Paul, jij ook wel een beetje, toch?)

Rodney bleef bij de Junioren het langst in de strijd. Uiteindelijk moest hij, na harde strijd, kort voor het einde ook uit de wedstrijd. Jammer, maar het is nu eenmaal zo! De vechtlust was daar!!!

Conclusie: maar ik heb dit bij Edwin en Paul nog niet kunnen checken, want wij gingen na Rodneij’s uitvallen eerder terugwaarts naar huis:
Een zeer geslaagde dag. We stonden daar als “WC De Waardrenner”. Uitgangspunt van Roger Korevaar, die ons eerste contactpunt met de vereniging was, is: gezelligheid voorop: daar is, mijns inziens, voor iedereen, ruimschoots aan voldaan. Dus: we moeten tevreden zijn.

Resteert ons Edwin en Eric te bedanken voor de goede start (en afloop) die we hebben mogen ervaren!! Tot de volgende keer!

Ben van Ark

Capelle aan den IJssel, 7 juni 2009