home »

Drie keer top tien

In de ronde van Wateringen sprintte Koen van Nieuwpoort achter twee ontsnapte Australiërs naar de derde podiumplek. Remco Schouten en Tommy Oude Elferink eindigden respectievelijk als vierde en negende.

Het deelnemersveld bestond uit 36 renners, geen druk bezochte wedstrijd, maar wel een met een sterke bezetting. Twee renners van de Australische selectie (Caleb Ewan en Bradley Linfield) hadden de smaak na de Acht van Chaam te pakken en hun eerste en tweede plaats daar smaakte waarschijnlijk naar meer. Al snel probeerde een kleine groep met daarin Remco en Koen hun slag te slaan en het voortrazende peloton voor te blijven. Deze ontsnapping ging niet, omdat een van de ‘Aussies’ de slag had gemist. Kort hierna sprongen de twee Australiërs zelf weg en zij wisten binnen enkele rondes een enorme voorsprong te nemen en reden vervolgens onbedreigd naar een de eerste twee plaatsen. In eigen land koersen beiden al tussen de elites en profs. Caleb Ewan versloeg reeds toppers als Heinrich Hausler, Christopher Sutton, Alan Davis en Robby McEwan.

Koen en Remco kozen direct na een premiesprint het hazenpad en gingen gezamenlijk op avontuur achter de twee vluchters aan. Ook zij wisten binnen twee ronden een voorsprong van ruim een halve minuut te bemachtigen en wisten deze voorsprong door een prima samenwerking tot aan het eind toe vast te houden. Halfkoers wist zich nog een groep van twaalf renners uit het peloton los te maken met daarbij Tommy. Conclusie: een pracht resultaat met alle drie de junioren bij de eerste tien.