home »

Dronten, zaterdag 7 april

Zaterdag 31 maart was er voor de Junioren een nieuwe wielerklassieker, de 1ste Leisure World Zuiderzee ronde te Dronten.

De junioren Koen van Nieuwpoort, Jordi Sloof en Etienne Lenting staan in de mooie nieuwe kleding van de Leasewinkel.nl (lekker binnen) te wachten op het startschot voor een wedstrijd over 140 km. Er staat weer veel wind in de Flevopolder, dus moeten de mannen gauw na de neutralisatie proberen naar voren te rijden. Alleen Koen lukt dit, maar Jordi en Etienne raken tussen wat val partijen al gauw op achterstand, en rijden kort achter het peloton aan. Maar het lukt niet om het gat te dichten. Etienne geeft alles en leegt onderweg zijn maag, en moet na de verzorgingsplaats jammer genoeg de strijd staken. 

Jordi blijft goed doorrijden in het 2de peloton. Deze groep wordt pas uit koers gehaald bij de eerste passage in Dronten (waar er nog 3 ronden van 8 km. gereden moeten worden) Jordi wordt wel geklasseerd op een 71ste

Koen rijd nog wel mee in de laatste 3 omlopen in het overgebleven peloton van ongeveer 60 renners.  Hij had nog wel snode plannen bedacht om wat te proberen, maar heeft dit bij nader inzien toch niet in uitvoering gebracht. Hij finisht op een 22ste plaats.