home »

Een sportief 2009

Namens het bestuur wens ik alle leden, sponsoren en bezoekers van deze site een bijzonder sportief 2009. Een jaar waarin De Waardrenner weer van zich zal laten horen.

Ondanks de kou die ons land teistert, maken al vele Waardrenner hun trainingskilometers. Op de weg, in het veld, in het bos of op de baan; De Waardrenner is overal. Ook in 2009 in alle mogelijke categorieën. Van Jeugd, naar Nieuweling, naar Junior, naar Amateur A-B-C of Elite-Beloften, inmiddels is alles bij De Waardrenner mogelijk. Evenals dameswielrennen en handbiken (in 2009 hebben we met Edward Maalouf zelfs een Olympisch medaillewinnaar in ons midden).

De komende weken zullen alle leden geďnformeerd worden over de ontwikkelingen binnen de club. Hieronder alvast wat nieuwsfeitjes;

ˇ Ook in 2009 weer genoeg streekwielerrondes. Met de diverse comités wordt gewerkt aan de rondes van Lekkerkerk, Krimpen, Capelle en de Omloop Lek en IJssel. De Ronde van Ouderkerk zal in 2009 vanwege werkzaamheden aan het oude parcours geen doorgang hebben. In 2010 keert deze wedstrijd wel terug op de kalender.
ˇ Clubwedstrijden zullen weer verreden worden in de vorm van korte tijdritten in de Krimpenerwaard.
ˇ Het Elite-Beloftenteam Wielerland.nl/De Waardrenner heeft in 2009 maarliefst 25 renners in de gelederen, van wie veruit de meeste een opleiding binnen De Waardrenner genoten. Het team gaat haar tweede jaar in en is bijzonder ambitieus en resultaatgericht.
ˇ De categorieën Amateurs A, B, C, Dames en Jeugd worden voorzien van nieuwe kleding. Op dit moment worden de contracten met sponsoren getekend. Het aloude Van Wijnen tenue zal worden vervangen. Hoofdsponsor Van Wijnen verlengt haar contract overigens wel, evenals alle andere sponsoren (echter zijn sommige sponsoren overgestapt naar het tenue van de Elite-Beloften).
ˇ Er is nog ruimte vrij op het nieuwe tenue; geďnteresseerde sponsoren kunnen zich melden bij Hendrik Visser (hcv@berenschot.com).
ˇ De Nieuwelingen en Junioren zullen in 2009 gezamenlijk optrekken. Het zijn twee relatief grote groepen renners met veel ambitie.
ˇ In het bestuur stoppen René Bal, Ton van Kooij en Henny van Rijsbergen. Zij hebben dit twee jaar geleden al aangegeven. De bedoeling is om door te gaan met een driekoppig bestuur. Hendrik Visser blijft voorzitter, Eric Splint heeft zich na een proefperiode kandidaat gesteld als secretaris. De invulling van de functie van penningmeester wordt momenteel onderzocht. Geďnteresseerde kandidaten kunnen zich melden bij Hendrik Visser (hcv@berenschot.com).
ˇ In januari ontvangen alle leden en sponsoren een brief waarin door het bestuur verder wordt ingegaan op 2009 en waarin ook alvast enkele belangrijke data worden genoemd.

ˇ Voor meer informatie kan een ieder contact opnemen via info@waardrenner.nl

Namens het bestuur, met sportieve groet,

Hendrik Visser Voorzitter