home »

Eerste succes CT DeLeaseWinkel.nl

Eerste succes CT DeLeaseWinkel.nl

Veendam- Jan Bos sprintte zaterdag in de 25e Grote Omloop van de Veenkoloniën met start en finish in Veendam na 152 km naar de tweede plaats. Dankzij de klasseringen bij de eerste dertig van Jesper de Hoog (20e) en Aron Kremer (27e) konden de ploegleiders Joop van Pel en Arno Hartog na afloop de tweede ploegenprijs in ontvangst nemen.

Na 30 km koers spatte het peloton uiteen op de smalle polderwegen rondom Veendam. Jan Bos zat attent mee in de eerste groep van 24 coureurs. Na de verzorging (90 km) trokken de latere winnaar Rudy Vriend (NWV Groningen), Jan Bos en Bas de Haan (WSV Emmen) de kopgroep uiteen. Drie man sloten nog aan. ,,Op 20 km voor het einde demarreerde Rudy Vriend,” vertelde Bos, die blij is met zijn gloednieuwe Cube-fiets. ,,Ik kon op dat moment niet mee. Vriends ploeggenoot Niels de Blaauw schermde zijn vlucht goed af. In de spurt was ik hem wel te snel af.”

In de eerste achtervolgende groep van dertig man, die op een minuut achter Bos spurtte voor plek vijf, zaten De Hoog en Kremer. Alain van der Velde reed de klassieker uit in het peloton. Daniël Joling en Jefte de Bruin haakten voortijdig af.

Categorie: Elite