home »

GP Bati Metallo

 

 

Zondag 14 april stond de GP Bati-Metallo op het programma, een internationale juniorenkoers in België op de grens met Frankrijk. Met 5 man (Jordi, Niek, Etienne, Koen en Alexander) van De Waardrenner zouden we in de richting Pommeroeul, de start- en finishplaats, vertrekken. Jammer genoeg moest Koen afzeggen wegens ziekte. Uiteindelijk vertrokken we met 4 man naar het zuiden van België. 

Voor het eerst dit seizoen kon er met het prachtig mooie weer in korte broek worden losgereden, om vervolgens naar het podium te rijden om voor aanwezigheid te tekenen. Om exact half 3 klonk het startschot voor het ‘départ fictif’, de neutralisatie. Na Pommeroeul te hebben verlaten werd de koers echt gestart. Jordi zat vanaf het begin goed van voren te koersen, hij zat constant bij de eerste 10. Etienne, Niek en Alexander zaten verder van achteren. Na een klein uur was nog steeds alles bij elkaar en maakten de renners zich op voor de eerste klim van de dag. Aan de voet van de klim stond Jordi langs de kant: lekke voorband. Gezien het feit dat De Waardrenner wagen 32 had, moest Jordi lang wachten op een nieuw wiel. Te lang, hij kon niet meer terugkeren in het peloton. Ondertussen bevonden de overige 3 mannen, al klimmende, zich nog wel in het peleton. Er werd betrekkelijk rustig gereden, alles bleef nog steeds bij elkaar. Totdat er in de afdaling een valpartij was, waar Niek, Etienne en Alexander achter kwamen te zitten. Er ontstond onmiddellijk een enorm gat. Alleen Etienne kon terugkeren in het peloton. Maar moest, na een lange strijd te hebben geleverd, door krampen uiteindelijk ook de koers verlaten. 

Al met al een leerzame wedstrijd met een wel teleurstellend resultaat waar we verder niet te lang bij stil moeten staan, want zaterdag en zondag weer kansen in de Omloop van de Alblasserwaard en die van Borssele. 

Alexander