home »

JeugdtourAssen

Van Zaterdag 27 Juli tot 2 Augustus zijn Dennis en ik in Assen geweest voor de Jeugdtour Assen of la Vuelta Hollandia. We kwamen Zaterdag aan op de camping van de Jeugdtour en gingen meteen alles opzetten. 2 tentjes en een partytent en de nodige rotzooi !

Met de hulp van mijn ouders was alles in een paar uur uitgepakt en gestald ondanks de hitte ! Daarna gingen mijn ouders weer terug naar huis en hadden wij het rijk alleen. We begonnen met een stukje los te fietsen. Eenmaal bij Westerbork breek ik ineens finaal me zadelpen door ! Geen idee door wat dat kwam. Wij weer terug naar de camping en een nieuwe erop gezet. S’avonds gingen we voor het eerst koken lekker makkelijk noodles. De 2e dag gingen we de klassieker een beetje verkennen we kwamen de mooie keien van Drenthe tegen en rausden er overheen. Ze liepen op zich wel lekker dus dat betekende goede benen voor maandag. S’middags weer onze fietsen schoongemaakt en daaronder hadden we altijd een goed uitzicht op de schone Scandinavische vrouwen. Maandag moesten we beginnen met een sprint over 200 meter. Veel te kort naar onze zeggen maar het moest nou eenmaal anders hadden we al 5 minuten aan onze broek in plaats van een paar seconden. Bij de sprint aangekomen komen we onze toekomstig ploeggenoot Kevin de Vette tegen die aan het genieten was van alle mooie dames.

Eerst ging ik zelf van start en een minuut daarna Dennis. Dennis reed een tijd van 19.150 en werd 77e en ik reed een tijd van 18.570 en werd 66e. Dus we begonnen al lekker met een paar seconde achterstand !

S’avonds was de avondetappe. Alles ging lekker met ons en we reden goed mee. Todat een of andere Zweed mij de kant in duwde en ik ten val kwam met een aantal anderen. Hierdoor kwam Dennis ook op achterstand en kreeg weer wat tijd aan zijn broek net als ik.

Dinsdag stond er een Omloop op het programma. We moesten op de fiets naar Gasselte rijden zo’n 20 kilometer dachten wij. Maar we waren weer eens verdwaald en kwamen 8 minuten voor de start aan met 37 kilometer op de teller ! De Omloop liep lekker ondanks het de hele tijd op de kant werd gezet. Allebei hadden we het in het peloton uitgereden en Dennis werd knap 26e en ik 40e.

Op woensdag was er een criterium in Assen. Dit was de dag waar de slechte benen een feit waren. Ik heb de hele koers lekker achterin meegereden en zo de koers uitgefietst in het peloton net als Dennis. Dennis werd 48e en ik 30e redelijk voorin nog in het peloton.

Na 3 dagen stonden we in het algemeen klassement 51e (Dennis) en 57e (Jeffreij). Niet heel slecht omdat er een stuk of 90/100 deelnemers waren. Donderdag was de grote dag de dag van de klassieker door Drenthe. We hadden deze goed verkend en hadden er zin in ! We reden naar de start op ons gemakje en waren deze keer ruim op tijd aanwezig.

We stonden beide goed vooraan op deze hete dag, zo heet dat zelfs het asfalt onder je band smolt ! Rond het middag uur vertrokken we voor 102 kilometer. Bij de eerste keienstrook zat ik lekker voorin en Dennis niet zo gek veel achter me. Gelijk viel al weer een Deen op de kasseienstrook waardoor veel renners vielen of gelijk op achterstand kwamen. Ook Dennis was gevallen op de keien en moest na 40 kilometer de wedstrijd verlaten. Ik zat nog altijd in het peleton en zag langzaam mijn 9 levens vergaan. Steeds lossen en weer aansluiten, lossen en aansluiten. Na ongeveer 70 kilometer ging het lichtje uit en kwam ik met een groepje van 9 man op achterstand van het peloton. Helemaal dood en zonder water reden we richting de finish in Assen. We reden deze zware koers uit met een achterstand van 7 minuten op het peloton. Ik werd 42e.

Vrijdag was de tijdrit we moesten rond half 11 starten. Daar aangekomen in het wiel van KeDeV zagen we dat het nat was omdat het geregend had. Het was dus super glad en veel mensen waren onderuit gegaan, onder andere ikzelf. Niks ernstig aan de fiets maar toch aangeslagen weer verder en je komt niet meer op je oude tempo.

Met Dennis ging alles lekker en nam geen risico’s hij werd 53e met een tijd van 11:43.820 en ik werd 77e met een tijd van 12:28.190. Zaterdag was de laatste dag in Assen wij stonden nu 51e (Dennis) en 57e (Jeffreij) in de strijd om de gouden trui. Vandaag was hetzelfde rondje als maandag door het Asserbos. Dus oppassen voor mij weer. Alles ging goed en we reden lekker mee in het peloton. Tot de laatste ronde ik dacht bij mezelf we hebben het gehad en lekker achterin uitpeddelen tot de finish. En daar gingen ze weer twee gozers komen met de sturen in elkaar en vallen ik reed er precies weer achter en kukel er overheen. Dacht je dat je het heb gehad gebeurt er nog een keer zoiets. Gelukkig had Dennis nergens last van en sprinten in het peloton naar een 42e plaats. Geen tijdverlies voor mij omdat het in de laatste 3 kilometer gebeurde en werd 57e wat tevens mij plaatst in het Algemeen Klassement werd. Dennis werd mooi 51e in het Algemeen Klassement. Ondanks 3x vallen en Dennis 1x hebben we toch een leuke tijd beleefd en genoten van de “omgeving”.

Volgend jaar zeker weer en dan met een grotere groep junioren als het kan !

Jeffreij