home »

Junioren: Genemuiden

Zaterdag 31 maart  was de klassieker van Noord-West Overijssel te Genemuiden, een wedstrijd voor junioren over 120 km. We starten met 3 renners van CT de Leasewinkel.nl, Koen van Nieuwpoort, Martijn de Jong en Etienne Lenting. Om 14:00 uur staan ze met nog 180 renners te wachten op het startschot. (inclusief 9 Denen) 

Er staat echt veel wind (kracht 6) in de polder van Genemuiden. Direct na de wat rommelige neutralisatie gaat het op de kant, dit was al gezegd. Het lag na 5 kilometer koers al helemaal uit elkaar. (De eerste +/- 20 renners waren na ongeveer 5-10 km. al uit koers genomen) 

 

Koen zat ik groep 2,  Etienne en Martijn in de groepjes daarachter. Maar Edwin had gezegd blijf rijden want het komt wel weer bij elkaar. Dit hadden de jongens goed in hun oren geknoopt en sloten dus na enige tijd weer aan bij het peloton. Het peloton is dan ongeveer 100 renners groot. 

 

Als ze na ongeveer 60 kilometer door een klein plaatsje heen rijden, ja je verzint het niet, je begrijp ook niet waar al die plaats namen vandaan komen, maar dit slaat alles. Misschien dat het een slaap dorpje is. Het dorpje heet TUK. Nou draai het maar om want hierna begint het gesodemieter pas echt, de weg is smal en als je dus 100 renners op een weg van 2 meter wil proppen dan vallen ze om. Links en rechts liggen renners onder en op de hoop en Etienne staat er tussen en kan geen kant op. Uiteindelijk vind hij een uitweg, en vervolg zo snel mogelijk weer zijn weg, om toch weer te proberen de aansluiting te vinden bij het peloton. Maar alles gaat natuurlijk weer op de kant. Opeens ziet Etienne een renner zijn vliegbrevet halen, maar alleen zijn landding moet hij nog oefenen, hij komt zeker en meter boven de renners uit. Blijkt het zijn ploeggenoot Martijn te zijn. Als Etienne langs hem rijd ziet hij dat het gelukkig niet te erg is. Martijn heeft jammer genoeg de wedstrijd moeten staken. 

Etienne laat het oorlogsterrein achter zich. Maar hij komt te ver achter de koplopers te rijden dus ze worden later uit koers genomen. De meeste ouders stonden ook bij het pont van Genemuiden te kijken want daar kwamen de meeste renners langs. 

 

Koen reed gelukkig nog goed in de voorste gelederen mee. Bij de verzorgingsplaats was er 1 renner (een Deen) weg en daarachter een groep van ongeveer 23 renners waaronder Koen. Dus alle kans voor hem om een goede uitslag te rijden. In de laatste 10-15 kilometer valt deze groep helemaal uit elkaar. En de Denen maken er een Deense show van. De plaatsen van 1 t/m 5 zijn voor de Denen. Koen wordt op een prachtige plaats 9de

Er rijden maar 36 renners de koers uit. Maar wat kunnen die Denen hard rijden. Of misschien ……..  Want in Oploo (zondag) flikken ze dit kunstje ongeveer weer.  

 

Daarna zijn we met zijn allen lekker en gezellig wezen eten bij een pizzeria in Kampen. Om 22;00 uur komen we in Woerden aan. Met Martijn gaat het ook redelijk al heeft hij behoorlijke last van zijn rug, gek hé. 

 

Maar Martijn is niet de enige die zijn vliegbrevet heeft proberen te halen van de Waardrenner. Zondag in Oploo (waar Etienne na een goed rijdende koers een 32ste plaats behaald) was het bij de nieuwelingen de beurt aan Sander, (maar ook hij landen wat beroerd op het asfalt) hij kreeg het zelfs voor elkaar dat de wedstrijd werd geneutraliseerd. Ook bij hem viel het gelukkig allemaal mee. (scheurtje in sleutelbeen)