home »

Junioren DeLeaseWinkel winnen ploegenklassement

De junioren Martijn de Jong, Etienne Lenting, Koen van Nieuwpoort en Jordi Sloof hebben een supergeslaagd weekeinde achter de rug. Het wielerkwartet won namelijk het ploegenklassement van de West-Brabantse Pijl. Van Nieuwpoort eindigde als vijfde in het eindklassement.

Door de extreem warme temperatuur werd al snel duidelijk dat deze driedaagse geen makkelijke wedstrijd zou worden. In de eerste etappe van ruim 95 km op vrijdag ontstond in de slotfase een kopgroep van 17 renners met daarbij Jordi en Koen. Het peloton verloor in rap tempo 55 seconden, waarna de ploegleiderwagens tussen de kopgroep en het peloton mochten plaatsnemen. Deze bonte karavaan was voor de voortrazende groep echter een mooie springplank. De voorsprong slonk tot 22 seconden. Jordi eindigde als veertiende en de door kramp geplaagde Koen als zestiende. Martijn en Etienne finishten in de grote groep.

Zaterdagmorgen konden de renners zich meten in een tijdrit van 8,9 km. Mede doordat het parcours goed verkend was, realiseerde Martijn ee4n supertijd van 11.29 min. (46,4 km/uur), die goed was voor de vierde plaats. Hij kwam slechts een tel tekort voor een podiumplaats, maar met een diepe buiging en applaus werd hij door de overige renners en begeleiding op de camping binnengehaald. Etienne werd 37e, Koen 41e en Jordi 63e.

Gelukkig had het team van DeLeasewinkel.nl zijn bivak op een camping direct aan het parcours, dus het wachten op de avondetappe kon beginnen. Om 16.45 uur stond de derde etappe op het programma van 90 km. Door de inspanningen van de tijdrit bleef het peloton geruime tijd bij elkaar. Een zevental wist uiteindelijk toch weg te rijden, helaas zonder Koen, Jordi, Etienne of Martijn. Zij kwamen allemaal in het peloton binnen. Na het bestuderen van het eindklassement werd zeer tevreden geconstateerd dat alle vier de junioren bij de eerste 40 in het klassement stonden.

Zondagmorgen kon men wat rustiger aan doen en het werd al snel super gezellig rondom de stacaravan waar Jordi en Martijn verbleven.

Met alle ouders, begeleiding even de tijd om in de schaduw een kop koffie te drinken en ervoor te zorgen dat "de mannen " ondanks de hitte genoeg aten en vooral dronken. In de laatste etappe die om 12.30 van start ging, moest er 130 km worden gereden met drie grote omlopen. Ondanks de hitte werd dit beslist geen wandeletappe en was het hollen en stilstaan met diverse ontsnappingen.

Helaas voor Etienne moest hij de wedstrijd voortijdig verlaten. Koen, Jordi en Martijn wilde echter hun eindklassement veilig stellen of verbeteren. Alle eerdere vluchtpogingen werden verijdeld, maar in de laatste ronde wist zich een kopgroep te formeren van een kleine 20 renners met daarin aanwezig Koen en Jordi. Met nog een 8 km te gaan, wisten zes renners uit deze kopgroep te ontsnappen met Koen en tevens hierbij aanwezig de gele trui- (Ricardo van Dongen) en de witte trui - (Sam Oomen) drager. Dit zestal wist hun voorsprong uit te bouwen. Dat de uiteindelijke WBP-winnaar uit deze kopgroep gaan komen, werd al snel duidelijk. Koen was gebrand op revanche, het zou toch niet nog een keer gebeuren, in de kopgroep en geen podiumklassering. Hij probeerde op 5 km voor de eindstreep de forcing te maken, maar werd teruggepakt. Op 1 km voor het einde probeerde hij het nogmaals en kreeg Ricardo van Dongen en Bart Dielissen mee. Koen spurtte naar een prachtige tweede plaats. De achterblijvende renners uit de eerdere kopgroep en het voortrazende peloton kwamen weer samen en reden op zo'n 25 sec. over de finish. Door de enorme remonte van Koen tijdens de laatste slotetappe wist hij in het eindklassement naar een vijfde plaats op te schuiven en werd hij tweede in het jongerenklassement. Martijn werd veertiende en Jordi 29e in het eindklassement.

Het supergoede resultaat: drie renners bij de eerste 30 en als team op de eerste plaats, werd gevierd met een gezellig afsluitend etentje. Naast de Junioren van de DeLeasewinkel.nl kon ook de begeleiding terugkijken op een supergeslaagd, warm, weekend.