home »

Juniorenwedstrijden in de vakantie

 

Na in de vakantie 2x in een zeer snelle tijd de Mont Ventoux te hebben beklommen hebben Martijn de Jong en Jordi Sloof zich weer op de criteriums gestort. 

In Zundert ( 1 aug.)wist Martijn in de kopgroep een mooie 6de plaats te behalen, met een flink bedrag in zijn enveloppe van de SUPERpremie!
Jordi reed in de achtervolgende groep  en behaalde een 13
e plaats.

In Loenhout (4 aug.)wist Martijn weer een hele mooie 6de plaats te bemachtigen en Jordi een 9e plaats, net als in Zundert was ook hier de Ierse kampioen present , hij drukte een behoorlijk stempel op de wedstrijd.

9 augustus werd er af gereisd naar Nootdorp. Er stonden 48 renners aan de start. Na ongeveer 8 ronden reed Jordi, samen met Sjors Dekker weg van het peloton. Samen hielden ze dat 28 ronden vol. Het leverde Jordi de leidersprijs op. (toch weer een mooi bedrag).Martijn was ondertussen druk bezig de orde voorin het peloton te verstoren, toch lukte het Jordi niet om weg te blijven. Jordi haalde door nog weg  te springen in deze wedstrijd een 4de plaats en Martijn eindigde in het peloton.

Berkel en Rodenrijs(11 aug.), Martijn en Jordi waren niet meer de enige De Waardrenners aan de start, Remco was net terug van vakantie en ook Thomas reed weer zijn rondjes mee. Martijn (8ste) en Jordi (6de) haalden weer  mooie top 10 plaatsen. Remco liet zich goed van voren in het peloton zien maar mistte net de slag.

13 augustus was er nog een wedstrijd in Steensel. Een parcours met 12 bochten en klinkers. Een wedstrijd die niet voor herhaling vatbaar is voor de jongens. Omdat ze hadden bijgeschreven moesten ze achteraan starten…voordat ze voorin het peloton kwamen was er al een kopgroep van 4 renners weggereden. Martijn en Jordi hebben flink lopen sleuren aan het peloton, met als gevolg dat er maar weinig renners in dezelfde ronde bleven. Martijn wist een paar keer voorin het peloton of in een groepje over de finish te komen en sprokkelde zo nog wat premiegeld bij elkaar. Uiteindelijk waren de 4 koplopers niet meer in te halen. In een groep van 5 volgden Jordi en Martijn. Ze speelden het goed uit…om de beurt reden ze weg, het lukte Jordi in de laatste ronde om nog wat meters te pakken. Jordi werd 5de en Martijn 8ste

En nu nog even een paar dagen rust voor de West Brabantse Pijl.

Astrid Sloof