home »

Koss blij met wielershirt

Lekkerkerk- Wieleramateur Jerry van Herk overhandigde onlangs een Right to Play-shirt aan Johann Olav Koss. De amateurs van De Waardrenner vallen buiten de sponsoring en besloten op eigen kosten zelf een kledingpakket samen te stellen en het goede doel te steunen.

De Noorse oud-schaatskampioen was een van de initiatiefnemers, die deze organisatie opzette. Right to Play zet zich in voor het recht van ieder kind om te spelen.

,,Vorige week was Johann Olav Koss in Nederland en dat was een mooie gelegenheid om hem een shirt te overhandigen,” vertelt teamcaptain Jerry van Herk. ,,Ik heb meteen onze kledingleverancier Toscany gebeld met de vraag of hij een Right to Play-shirt met op de zijkant Johann Olav Koss kon leveren. Het Right to Play-kantoor in Den Haag regelde de ontmoeting in Amsterdam. Hij was blij verrast met het cadeau en wenste alle renners veel succes in de mooie kleding.”

Diverse goede klasseringen geven al aan dat de renners klaar zijn om hun nieuwe tenue te tonen. Niels van der Velden behaalde in de ronde van Lekkerkerk meteen een podiumplek: derde. Zijn Right to Play-ploegenoten Jerry van Herk, Marco Kleibeuker, Hendrik Visser,Youri Deelen en Marcel van Dam gaan er alles aan doen om zijn voorbeeld te volgen.