home »

Man van de wedstrijd Remco Schouten

Op zaterdag 27 april stonden Remco Schouten en Etienne Lenting  van WC de Waardrenner aan de start in Leiden op het wielerparcours van wielerverenging Swift.  Al vroeg in de wedstrijd zit Remco met nog 2 renners in een kopgroep, maar ze krijgen eigenlijk niet echt een grote voorsprong, 15 – 20 seconden, ze moeten er echt voor rijden. Maar het lukt geen andere renner om de oversteek te maken. De 2 medevluchters moeten alle zeilen bijzetten om bij Remco in het wiel te blijven. Na 20 ronden koers was het  gebeurd met deze voorsprong, alleen Remco rijdt verder met 3 verse renners, maar ook deze vluchtpoging mocht niet lukken.

Het parcours wat ‘de Bult’ heet is voor sommige renners toch te veel, en elke ronde dunt het peloton uit. Remco vindt het niet genoeg en probeert het toch weer alleen, maar niemand geeft hem ruimte.

Met nog 8 ronden te gaan vormt zich een kopgroep van 2 renners, Etienne probeert met een nog een renner de oversteek te maken, het gat wordt per ronden kleinen en kleiner. Ondertussen is ook (weer) Remco met een renner onderweg naar Etienne, en zij vinden de aansluiting bij Etienne. Met de bel voor de laatste ronden lukt het de 4 niet om de 2 koplopers bij te halen. Etienne sprint naar een 3de plaats en de geweldig rijdende Remco wordt 5de.

Corlinda