home »

Omloop Lek en IJssel belooft spektakel te worden

Zaterdag 10 april is het zover. De enige echte klassieke wielerwedstrijd door Krimpener- en Lopikerwaard. De Omloop Lek en IJssel, georganiseerd door Wielercomité Lekkerkerk en Wielerclub De Waardrenner.

Dit jaar gaat deze topwedstrijd over een vernieuwd parcours, waarin onder andere de IJsseldijk tussen Ouderkerk en Gouda is opgenomen. Tot hertekening van het parcours is gekomen, omdat onder andere de Lekdijk tussen Bergambacht en Lekkerkerk vanwege werkzaamheden niet te berijden is.

In de ochtenduren zullen zo'n 140 Nieuwelingen uit binnen- en buitenland starten voor een kleine 90 km. koers. Deze renners van 15 en 16 jaar starten om 9.30u voor Amicitia in Lekkerkerk en finishen daar ook weer zo'n twee uur later. Er zullen ook 6 Waardrenners deelnemen, waaronder één van de favorieten voor een hoge klassering Marnix van Ark.

In de middag is het de beurt aan Nederlands meest talentvolle Beloften (19 tot en 22 jaar). Alle sterke Nederlandse ploegen komen met 6 renners aan de start, waaronder de ploeg van Specialized/De Waardrenner. Tussen half 2 en half 6 zullen zij de polderwegen en dijken in de omgeving trotseren om vervolgens weer te finishen in Lekkerkerk.

Op deze site is onder het kopje Wedstrijden vervolgens Lek en IJssel alle wedstrijdinformatie te vinden.

In de dagen voorafgaand aan 10 april zal op die plaats ook de voorlopige deelnemerslijst geplaatst worden.

Het Wielercomité Lekkerkerk en De Waardrenner kijken uit naar een schitterende koers en hebben vertrouwen in een schitterende wielerdag!