home »

Omloop van Alblasserwaard

Zaterdag 20 april was het voor 3 junioren (Alexander van de Ark, Sander Wilhelm en Etienne Lenting) van de Waarrenner vroeg opstaan (en natuurlijk ook voor de familie en de begeleiding). De omloop van de Alblasserwaard  ging al om 9:30 uur van start. Er moesten 117 km. Afgelegd worden 4 grote ronden en 3 kleine omlopen in en om Meerkerk.  De jongens worden de volgende keer getrakteerd op appeltaart, want Ben kwam te laat aan in Meerkerk. 

Nadat alle voorbereidingen waren getroffen, begonnen er +/- 170 renners om 9:30 uur aan hun gevecht. Na 5 km. Was de eerste valpartij al een feit, maar gelukkig geen van ons. Etienne en Alexander  kunnen zich voorin goed handhaven,  Sander heeft daar iets meer moeite mee. 

Ondertussen krijgen de renners ook te maken met de wind die lekker aanwakkert tot windkracht 5, waar er op de lekdijk natuurlijk waaiers ontstaan.

Na 15 km. gebeurt er een valpartij voorin, en liggen er heel veel renners op de grond, hierdoor ontstaat er al vroeg een kopgroep van 14 renners. Etienne en Alexander staan dan in de chaos, en reden wat er nog te reden valt. Alexander kan dan al gauw zijn wagentje aanhangen bij een groepje (12 renners) waar ook Etienne zich in bevond. Ze geven de hoop niet op en rapen 1 voor een de renners voor hun op, en komen weer tussen de auto’s terecht en Etienne is de eerste die weer bij het peloton kan aanhaken. Alexander heeft er wat meer moeite mee (Alexander heeft nog een eelt op zijn ellebogen zitten) anders had hij het ook gehaald. 

Ondertussen heeft Ben Sander opgepikt langs het parcours hij was al uit de wedstrijd genomen. 

Etienne’s strijd gaat verder, met het peloton van nog geen 26 renners. Maar ook dit peloton breekt in 2 stukken door een val van een renner. Etienne moet het eerste deel laten gaan, maar komt  in de laatste grote omloop nog heel erg dichtbij, maar jammer genoeg lukte dit niet. 

Er rijden maar ongeveer 40 renners deze wedstrijd uit waaronder Etienne een 36 plaats bemachtigd.