home »

Omloop van de Maasvallei

 

 

Op zondag was er voor de junioren van CT DeLeasewinkel de Omloop van de Maasvallei, startplaats Stein een klassieker over bijna 120 km. Jordi en Etienne verbleven al een week in het mooie Limburgse land voor een trainings “vakantie” weekje. Koen zou hierbij op zondag aansluiten maar kwam een avond van te voren erachter dat zijn voorvork was in gescheurd, dus voor Koen geen Omloop van de Maasvallei, het was te laat om nog voor een vervangende renner is zorgen.

De twee overgebleven heren hebben natuurlijk deze klassieker verkend. Om 14:00 uur starten ze met nog 160 renners voor 8 omlopen van 15 km. De hele Nederlandse top is aanwezig. Het is gelukkig droog maar de wind kracht 6-7 en de beklimmingen gaan vandaag  parten spellen. Ze moeten o.a. de maasberg op, een beklimming met kasseien. En de Musschenberg.  

De wedstrijd die getypeerd werd door de ontsnappingen en de kopgroepen. Want er zijn na 2 ronden al diverse demarrages geweest, en ondertussen rijd er een kopgroep van 5 renners voor ons op 50 seconden. Edwin had ze op het hard gedrukt, blijf redelijk van voren meerijden. Zodat de sterke wind en de beklimmingen hen niet zouden verrassen. Dan heb je niet door dat er van achteren renners af moeten. En dit advies hebben ze goed in de oren geknopt. Mede door de demarrages en de wind zijn er toch al behoorlijk veel renners af. Langs de maas hebben ze voor de wind en daar worden behoorlijk hoge snelheden bereikt van boven de 60 km. Per uur. Na 4 ronden zijn de posities van voren ook al weer eens gewisseld in de kopgroep. 

Jordi klaagt over zijn rug, die na elke ronden behoorlijk opspelt. En Etienne kijkt ook niet zo gelukkig meer. (achteraf was zijn ketting op de beklimming van de Maasberg van zijn pion afgewipt, en kwam vast te zitten tussen zijn frame) Maar de mannen handhaven zich prima in het peloton. Ze besluiten zelfs om zo af en toe om mee te doen van voren, zeiden ze later.

Met nog 2 ronden te rijden is dan ook het spel op de wagen, 5 koplopers daarachter nog een mannetje of 10 en dan CT DeLeasewinkel in  de overgeblevenen van de 160 startende renners. Er zijn al een hoop renners waarvan het beste wel van af is. Ook een aantal krampgevallen. Ze zien de eerste 15 renners niet meer terug, en krijgen dan eindelijk de verlossende bel voor de laatste ronden. Jordi wordt 30ste en Etienne 32ste. Er rijden maar 53 renners deze wedstrijd uit. Klasse mannen, want het was een zware en schitterende wedstrijd, waar jullie hebben laten zien dat jullie kunnen afzien.