home »

Op Koningsdag begint voor Jordi Sloof en voor De Waardrenner de victorie!

Tweedejaars Waardrenner Jordi Sloof heeft vandaag op uitmuntende wijze de Ronde van Geldrop gewonnen. Na Etienne Lenting (3e) afgelopen zaterdag in Leiden op de Bult, was het vandaag Jordi die een podiumplaats binnen haalde en wel de hoogste! Op de overwinning viel niets af te dingen. Jordi had de gehele wedstrijd al voorin gereden. Nadat er stevig aan de boom geschut was, waardoor onder andere Alexander en Jeroen het peloton los hadden moeten laten,  en de rust teruggekeerd leek toen de verschillende moten waarin het peloton uiteengevallen bleek, weer bij elkaar waren gekomen, koos juist Jordi op dat moment (met 2 medevluchters) het hazenpad. 

En niet zonder succes. De voorsprong liep gestaag uit naar meer dan een minuut. En passant haalde hij de leidersprijs binnen en, de inmiddels afgestapte Alexander kondigde al aan: ‘’Jordi gaat de sprint winnen!! En…., als je hem wil winnen, dan moet je als eerste uit de laatste bocht komen” Nou, dat was geen loze voorspelling. Jordi ging de sprint al aan voor de laatste bocht, daar pakte hij al meer dan 2 meter en hij kwam uiteindelijk zeer souverein als winnaar over de finish! Werelds, Jordi !!

Sander Wilhelm pakte na zijn teleurstellende ervaring in Made de draad weer goed op door zich de hele wedstrijd te handhaven in het peloton en dat leverde hem een prima klassering op (21e).