home »

Revanche junioren na tegenvallend NK

De juniorenploeg van CT DeLeaseWinkel.nl had vorige week hoge verwachtingen van zijn deelname aan het NK in Drenthe. Remco Schouten, Tommy Oude Elferink, Jordi Sloof, Etienne Lenting en Koen van Nieuwpoort waren daags voor de wedstrijd al aanwezig en hadden het parkoers verkend. Het werd echter niet het NK waar op was gehoopt.

Jordi had de beste benen van het jaar, maar een zakkende zadelpen, waardoor verder doorfietsen niet mogelijk was, gooide roet in het eten. Etienne en Tommy kwamen na een aantal doorkomsten in een achtervolgende groep te rijden en moesten helaas ook de wedstrijd staken. Remco en Koen zaten toen nog in het peloton. Koen was de volgende die moest opgeven. Hij had een onverklaarbare offday, wat zeer jammer was gezien de mooie resultaten van de afgelopen klassiekers. Remco ging als laatste moegestreden uit de nationale titelstrijd. Jammer, aan de sfeer en gezelligheid kan het niet hebben gelegen.

Een weekend, waarin presteren niet lukt, roept om REVANCHE en die werd gehaald op zaterdag 23 juni.

Remco eindigde als tweede in Herwijnen. Etienne reed zijn wedstrijd in Scherpenzeel en werd daar veertiende. Jordi, Koen en Martijn zochten het grote werk op en reden een wedstrijd van 100 km in Meerhout in België. Vanaf het begin waren de Leasewinkel-mannen Jordi en Koen aanwezig in de voorste linie en zaten in elke ontsnapping. Uiteindelijk ontstonden er uit de vele vluchtpogingen een kopgroep van twee renners, met daarachter een tweede groep van twaalf renners met Jordi en Koen. De sprint trok Jordi aan en zo kon Koen gemakkelijk als derde finishen. Jordi werd nog achtste. Martijn eindigde in het peloton op de 31e plaats.