home »

Sterk collectief juniorenploeg

De juniorenploeg van de Waardrenner reed een sterke nationaal kampioenschap ploegentijdrit voor junioren. De CT DeLeaseWinkel.nl-equipe, die bestond uit Martijn de Jong, Etienne Lenting, Koen van Nieuwpoort en Jordi Sloof eindigde in Zoutkamp als vierde op slechts 32 seconden van het brons. Hun eindtijd over de 32,3 km was 42.28 minuten, wat een gemiddelde snelheid betekende van 45,62 km/uur.

Dit sterke optreden kwam tot stand, doordat er op voorhand met regelmaat werd getraind om zoveel mogelijk op elkaar ingespeeld te zijn. De vier Waardrenners zijn zelfs zo ver gegaan, dat zij het weekend voorafgaand aan het NCK een trainingsweekend in Zoutkamp hadden belegd, waar de laatste puntjes op de ‘i’ werden gezet.

De mannen vertrokken daags tevoren aan het NCK met begeleiding dan ook vol vertrouwen naar het hoge noorden. Na een uitstekende nachtrust in het hotel en goed ontbijt, kwamen ze aan op het kazerneterrein in Zoutkamp. De gebruikelijke voorbereiding kon beginnen, inrijden, benen smeren nog een laatste reep en ... de start.

De weergoden was de ploeg goed gezind. De laatste buien trokken voor de start van alle juniorenploegen weg. Gelukkig konden hierdoor alle ploegen de wedstrijd rijden op droog wegdek, maar wel met windkracht 5/6.

 Op voorhand werd door de begeleiding de ambitie uitgesproken dat een top-10 notering zeker moest lukken, maar als alles goed zou lopen er een top-5 notering kon worden gerealiseerd. Helaas werd al snel duidelijk dat Jordi niet over de beste benen van de dag beschikte en moest hij na ongeveer 20 km de overigen laten gaan. De reden zou later blijken. Jordi, die tijdens de trainingen bijzonder hard reed, bleek niet in vorm te zijn, omdat hij grieperig was. Martijn, Koen en Etienne moesten nu de laatste 12 km met zijn drieën vol doortrekken. Zij wisten weer een goed draaiend geheel te creëren en konden op het laatste stuk tegenwind het tempo hoog houden. Het trio haalde nog twee ploegen in. Over de gehele afstand ging de equipe maar liefst vijf ploegen voorbij.

Super tevreden met dit mooie resultaat sloten de renners en begeleiding een zeer succesvol jaar af met een etentje en stiekem wordt gedroomd over volgend jaar ……… opnieuw een NCK, allemaal tweedejaars junior, niemand ziek, allemaal sterker, gezamenlijke trainingen, minder wind…....., want die podiumplaats is wel heel dichtbij.