home »

Trainingskamp Waardrenner Junioren in Zuid Frankrijk zeer geslaagd

 Het trainingskamp 2013 van de Junioren van de Waardrener in Méjannes-le-Clap, op de grens tussen de Ardèche en de Cevennen in Frankrijk tijdens de voorjaarsvakantie van vorige week, mag zeer geslaagd genoemd worden.

Onder leiding van de sponsor van dit jaar Wim van der Velden (Assurantiën), trainer Marco Kleibeuker en mecanicien Gert van Nieuwpoort werd de basis gelegd voor wat een succesvol seizoen moet gaan worden. Dat seizoen wordt op zondag 10 maart geopend met de deelname van een 6-man sterke ploeg aan 18e Grote Prijs Andre Noyelle in en rond Ieper in België.

Verdeeld over twee ruime Franse villa’s konden de renners en hun begeleiders zich rustig voorbereiden op wat hen te wachten stond. Een playstation deed daartoe goed werk en daarna vroeg naar bed, op naar de volgende dag. Want, vroeg op voor het gezamenlijke ontbijt en de volgende trainingsrit.

De beuk werd er de eerste dag al goed ingegooid met een trainingsrondje Ardèche van ongeveer 100 kilometer. Naar ik begrepen heb, zijn er in de afgelopen tien jaar al tientallen Waardrenners naar dit trainingsoord afgereisd en zij zullen zich herinneren wat dit “rondje” inhoudt. Het is niet alleen kilometers maken, ook aan het nodige klimmen en dalen valt daar niet te ontkomen. Voor een impressie van deze tocht verwijs ik naar het vorig jaar gemaakte filmje op de Waardrennersite.

Tijdens de dagen daarna werd er vervolgens iedere dag een andere richting ingeslagen zodat de verveling geen enkele kans werd geboden. Wat opviel was de goede sfeer in de groep en meer nog dat de renners veel oog voor elkaar hadden en hebben gewerkt aan een hechte onderlinge band waarmee ze dit seizoen de verschillende Klassiekers en in de zomer de verschillende meerdaagsen in Nederland, België en Oostenrijk tot een goed einde hopen te brengen.

Gebaseerd ook nog op de goede afsluiting van het vorige seizoen, resulterend in een 4e plaats in de tijdrit op het Nederlands Club Kampioenschap zijn de verwachtingen voor 2013 toch wel hooggespannen.

Laten we het allemaal maar rustig op ons af laten komen. In ieder geval is de groep zeer gemotiveerd van het trainingskamp naar Nederland teruggereisd en kijkt menigeen vol spanning uit naar wat 2013 De Waardrenner gaat brengen.

Met dank aan allen die deze trainingsweek hebben mogelijk gemaakt en zonder ongelukken tot een goed einde hebben weten te brengen.