home »

Waardrenner jeugdafdeling in Wallis:

Zaterdagmorgen 17 oktober om 4:00 was het dan zover, een groot deel van de jeugdafdeling vertrok voor een weekje serieus kimwerk in de Zwitserse alpen. Met dank aan de ouders van 1 van de jeugdleden die ons voor een week lang onderdak hebben geboden kon er naar hartelust worden getraind in de bergen.

De eerste dag was het even wennen aan het fietsen in de bergen, dus wat in en om Crans en Montana gefietst om aan het klimmen en dalen te wennen.

Dag twee was voor het serieuzere werk, een afdaling van 14km gevolgd door een trip van 50km over ligt geaccidenteerd terrein. Tot slot van de rit kwam het echte werk; een klim van 20km terug naar Crans. Daarna moe maar voldaan in het zwembad uitrusten van alle inspanning. De oudere jongeren (Arjan en Leo) hadden duidelijk meer hersteltijd nodig.....

Dag 3 werd een rustiger dag, een afdaling naar Sierre, even langs de fietsspecialist voor een nieuw verzetje voor Alex en via Lens klimmen terug naar huis, toch weer goed voor 40 km waarvan 15 km klimmen.

Dag 4 hebben we een rustdag ingelast, ook de omgeving heeft veel te bieden dus zijn we er een dagje op uit getrokken naar Malmedy, Sion en Sierre. 's Avonds nog even fietsiepoetse en alles in gereedheid brengen voor dag 5.De laatste fietsdag zijn we naar het hoofdkwartier van de UCI in Aigle gefietst. Na een afdaling van 12km een vrijwel vlakke rit van 70km met 1 keer een klimmetje van de 4e categorie gevolgd door de 'snelste' afdaling van de week, waarbij snelheden van boven de 80km werden bereikt. Na een douche in de catacomben van de UCI wielerarena en een bezoek aan een overzichtstentoonstelling van de Tour de France, zijn de fietsen op de auto geladen en zijn we weer moe maar voldaan door de moeders van Niek en Jeroen naar huis gebracht.

Dag 6 helaas regen, te gevaarlijk om af te dalen en aangezien de terugreis naar Nederland was gepland zijn we de koffers gaan pakken en om 13:00 weer huiswaards gekeerd.

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde week met 5 van de 6 dagen uitstekend weer en de meesten een nieuwe fietservaring rijker.

Arjan en Pia, namens ons allemaal heel hartelijk bedankt!
Leo Speksnijder, jeugdbegeleider.