home »

Waardrenner nummer vijf van Nederland

De finale van de clubcompetitie leverde De Waardrenner dit weekeinde een vijfde plaats op. Na een derde plek in de ploegentijdrit, scoorden Jan Bos (2e in criterium), Jos Koop (5e in criterium), Erik-Jan kooiman (5 in tijdrit) en Tim Nederlof (9e in klassieker) te weinig punten voor een top-3 notering. De winst ging naar de Noordelijke Wielervereniging Groningen, die onder meer schaatser Sven Kramer in de gelederen had.

Coen Otterspeer moest in de ronde van Krimpen aan den IJssel genoegen nemen met een tweede plaats. Ronald Roos troefde hem in een machtspurt net af. De Waardrenners Erick Tol (achtste), Bob van den Enden (tiende) en Mitchell Boet (elfde) eindigden in de pelotonsspurt in de prijzen. Ronald van Staal, directeur van DeLeaseWinkel.nl en shirtsponsor van De Waardrenner, had louter respect voor Roos. ,,Op die leeftijd nog koersen winnen is bijzonder knap.”

Aron Kremer greep in de midweekse wielerronde van Noordwijkerhout met zijn tweede plek net naast de winst. Vlak achter hem eindigde Marco Kuijvenhoven als zevende.