home »

Waddinxveen, Maandag 9 april

Op 2de paasdag werd de ronde van Waddinxveen verreden, waaronder 5 renners van CT de Leasewinkel.nl. thomas van de Hengel, Jordi Sloof, Koen van Nieuwpoort, Remco Schouten en Etienne Lenting.

De wedstrijd werd verreden onder regenachtige omstandigheden. Er staan bijna 80 renners aan de start voor een wedstrijd over 43 ronden van 1,5 km. lang. Het tempo ligt in het begin direct erg hoog, zodat het peloton redelijk uitdunt. Ook Thomas kan dit tempo niet bijhouden en moet het peloton laten gaan, maar hij rijd lekker zijn wedstrijd uit.

Er zijn veel ontsnappingen waarbij telkens wel een renner van de CT de Leasewinkel bij aanwezig is. Half koers krijgen 3 renners toch een kleine voorsprong, waaronder 2 renners van de Leasewinkel Koen en Remco (Remco heeft het ook al meerdere keren geprobeerd, en hiervoor wordt hij beloond als de strijdlustige renner van vandaag) zijn hierin vertegenwoordig, maar elke ronden sluiten hier toch nog renners bij aan totdat er een kopgroep van 14 renners ontstaat. Maar toch wordt het dicht gereden. Waarna Jordi het nogmaals probeert, maar ook hij krijgt maar een kleine voorsprong die hij niet kan houden. De overgebleven 44 renners maken zich dus op voor een massasprint. En Koen van Nieuwpoort pakt mooie de 2de plaats. (De eerste podiumplek voor de Junioren) Jordi Sloof 15de, Remco Schouten 25ste en Etienne Lenting 37ste. De ploeg heeft echt een visitekaartje afgegeven, om zo collectief te rijden, want ze hebben allemaal heel goed gepresteerd.