home »

Winst Jordi Sloof in Hilversum

Junior Jordi Sloof behaalde in de ronde van Hilversum zijn eerste seizoenszege. Het 40-koppige deelnemersveld zag snel twee renners vertrekken op het geaccidenteerde parcours.

Nadat deze vroege vluchters waren teruggepakt, wist Jordi met nog drie andere renners te ontsnappen en dit kwartet wist zijn voorsprong in rap tempo uit te bouwen naar 30 seconden.

Met nog tien rondes te gaan, wist iedereen dat dit de slag was. In de laatste ronde probeerde Twan van der Sijs (WV Avanti) zijn slag te slaan door weg te rijden uit de kopgroep. Op deze uitval werd attent gereageerd en net voor de finish werd hij teruggepakt. Jordi Sloof won vervolgens de eindsprint. Koen van Nieuwpoort eindigde als twaalfde.

Etienne Lenting stond zondag aan de start in de ronde van Heemskerk en wist in een kopgroep keurig naar een zevende plaats te rijden. Zaterdag werd door de meeste junioren het buurland België opgezocht en stonden Koen, Jordi en Etienne in Herenthout aan de start.

Het Waardrennertrio eindigde hier respectievelijk op een 16e, 19e en 48e plaats. Martijn de Jong had het grote werk opgezocht en reed een zware klimkoers in Herbeumont en eindigde hier op de 40e plaats.

Nieuweling Sander Wilhelm behaalde in de ronde van Numansdorp een keurige zevende plaats.