home »

Zaterdag 21 april, Meerkerk

 

Voor de junioren van CT de Leasewinkel was er zaterdag de omloop van de Alblasserwaard, een klassieker over 120 km. met start en finish in Meerkerk.

Het was vroeg starten voor Remco Schouten, Etienne Lenting en Thomas van de Hengel. Ook voor de begeleiders was het vroeg want we hebben appeltaart, Eric had verzuimd de reserve wielen mee te nemen, gelukkig was iemand ’s morgen wel wakker genoeg en had een setje extra bij. 

Rond de klok van 9:00 uur stonden de mannen al opgesteld bij de start met nog 165 andere renners. Om 9:30 uur mochten zij hun strijd aangaan in 4 grote omlopen van +/- 25 km. en 3 kleine omlopen van +./- 8 km. Het was gelukkig nog droog, maar het weer voorspelden niets goeds, en dat bleek uit te komen. De wedstrijd werd in barre weersomstandigheden verreden, regen, hagelbuien en een graatje of 6-7 met een windje van kracht 3-4

Na de neutralisatie, zijn de eerste valpartijen al een fijt. De boeren in de alblasserwaard hadden ook vrijdag hun best gedaan om hier en daar wat modder/klei op de weg te rijden, wat leiden tot nog meer glijd partijen, met weinig erg, maar jammer genoeg staat Remco daar ook bij, en moet tot over maat van ramp nog van de fiets omdat zijn ketting eraf ligt. Maar van voren wachten ze niet en op de lekdijk ontstaan er al diversen groepen. Etienne zit dan in een peloton van 50 renners. Remco rijd hier op tientallen seconden achter en Thomas was helaas nog wat verder op achterstand geraakt. Ondertussen hebben deze mannen allemaal al één keer kennis gemaakt met de voorspelde weergoden. Het peloton breek mede door een valpartij ook in 2 groepen.

Groep 1 en 2 komen in de 2de omloop weer samen en vormt een groep van 37 renners. De groep waar Etienne in zit hebben nog wat meer tijd nodig om het gat van 1,40 minuut dicht te rijden naar de kop.  

Thomas van de Hengel werd na 1,5 ronden voorbij gereden door de bezemwagen omdat de achterstand te groot was geworden. Maar hij is vandaag weer een ervaring rijker, want het was zijn eerste klassieker, ook al heeft hij hem niet uitgereden. Remco is na 3 grote omlopen uit koers gegaan, want voorin komen lukte hem jammer genoeg niet meer. Ondertussen worden de renners weer getrakteerd op een behoorlijke regenbui waardoor ze weer zeiknat en ijskoud werden. Met dit weer ga je toch niet buiten zwemmen.

Door goed samenwerken in de groep waar ook Etienne in zat, werd dit gat steeds kleiner. Vlak voor ze konden aansluiten brak de voorste groep wederom in twee groepen van 20 renners. In de laatste grote omloop wist deze groep aansluiting te vinden met het tweede gedeelte hiervan. Deze groep is te groot om in één waaier te passen dus moeten er veel renners lossen. 

Etienne probeert nog wat renners te verzamelen om het gat dicht te rijden naar de 20 koplopers, maar er zaten te veel echt verkleumde renners op de fiets, dus dit lukte niet meer. In de laatste kleine omloop krijgen ze nog even de kers op de taart van het weer, slagregen en hagelstenen. Etienne word na een knap behaalde 35ste plaats, nat en bevangen door de kou van de fiets af getild. En al gauw zoekt hij de heerlijke warme douche op die hem te wachten stond. 

 

YouTube filmpje