home »

Zondagochtendtraining krijgt steeds meer opkomst

Vanochtend startten er 12 Waardrenners voor hun trainingsrondje door de Krimpener- en Lopikerwaard. Dat was meer dan ooit; in november begonnen we met een eerste opkomst van vier renners…………., de gang komt er nu kennelijk goed in!

 

Zijn het de goede voornemens voor 2014, of is het dat er aanstaande zaterdag bij Ahoy en De Mol al weer de eerste trainingswedstrijden zijn? Is het de Lente die begint te kriebelen of is het het bijzonder mooie weer van de laatste 2 trainingsochtenden? Is het het prachtig uitgeschreven parcours, of de gezellige en ontspannen sfeer in de groep, of is het de serieuze manier waarop er getraind wordt? Wie zal het zeggen?

 

De groep kan altijd groter natuurlijk. Tot nu toe zijn er Junioren, Amateurs en Masters gesignaleerd. Maar renners en rensters uit andere categorieën zijn natuurlijk ook van harte welkom. Probeer het maar gewoon eens!

Er is een volgauto, dus bij Lek rijden is er meteen een vervangend wiel beschikbaar. Eerder afslaan kan natuurlijk ook! En anders, stap je gewoon gezellig in bij de chauffeur van de volgwagen, fiets op het dak….

 

Ik snap nu waarom De Omloop Lek en IJssel over de kronkelende dijken en langs de vele slootjes van de Krimpener- en Lopikerwaard een prachtige klassieker voor Nieuwelingen en Beloften was. 

En ook,  waar het gezegde “niet in zeven sloten tegelijk lopen” (fietsen) vandaan komt. Iets dergelijks moet zich ooit ergens tussen Bergambacht, Vlist en Schoonhoven hebben afgespeeld.

 

Aanstaande zondagochtend om 10.00 uur vertrekken we weer vanaf onze basis aan De Weydehoeck in Lekkerkerk. Deur open vanaf 9.45 uur. Je hoeft in geval van regen dus niet buiten te wachten!

 

“See you on the road”, zou Marco Kleibeuker zeggen…..

 

Ben van Ark

 

12 januari 2014