home »

ploegenvoorstelling CT DeLeaseWinkel

Cycling Team DeLeaseWinkel.nl streeft als ploeg het hoogste na

Capelle aan den IJssel- In het onlangs in gebruik genomen pand van Oneway Bike Industry in Capelle aan den IJssel, de Nederlandse importeur van Cube, stelde sportdirecteur Henk Ceelen op woensdagavond 4 april zijn nieuwe ploeg CT DeLeaseWinkel.nl voor aan sponsoren, pers en pubbliek.

Fietsensponsor Cube toonde zich een prima gastheer. Voorafgaande aan de ploegenvoorstelling stond er een fantastische maaltijd klaar. Een aantal werknemers legden de gasten in de watten. Het moderne bedrijf, dat in 2001 startte op een kamertje van drie bij drie meter is uitgegroeid tot een distributiecentrum van 4000 m2. Van daaruit wil het doorgroeien, de voorraadpositie versterken en gas geven. Die doelstelling sluit naadloos aan bij de ambities van wielerclub De Waardrenner, die met een sterke belofte- en eliteploeg op de proppen komt. Cube-directeur Lennard van Winden, die opgroeide in Ouderkerk aan den IJssel, is blij met de samenwerking: ,,Op onze nieuwe locatie hebben we de mogelijkheid verder te groeien en tot 30.000 fietsen op voorraad te houden om snelle leveringen te garanderen. Nu we goed in de markt staan, willen we onze zichtbaarheid in de sportwereld meer en meer tonen. Ik heb bewust niet voor een profteam gekozen, maar voor een clubploeg met potentie. De renners uit de A-ploeg krijgen de beschikking over een door en door geteste, superlichte racefiets. De coureurs dragen bij aan de verdere ontwikkeling.”

De veertien belofte- en elite renners, die er al enkele trainingen en wedstrijden op hun nieuwe ‘paradepaardje’ op hebben zitten, zijn bijzonder te spreken over de Cube-racefiets. Vier van hen komen aan de start van de Omloop van Lek en IJssel, die op zaterdag 14 april plaatsvindt. Krimpenaar Nils van Kooy hoopt zijn vele trainingsarbeid te kunnen omzetten in een klinkende uitslag in de wedstrijd in zijn achtertuin. Die taal staat Ronald van Staal, eigenaar van DeLeaseWinkel.nl,  een internet platform dat gebruikt wordt door onder meer auto-importeurs, officiële merkdealers, vakgarages, en wagenparkbeheerders, wel aan. ,,In Cube hebben we een superpartner. De ploegleiding krijgt de beschikking over een Huyndai i30 station, een stevig exemplaar. Dat is wel nodig, want zo’n auto krijgt heel wat te verduren tijdens klassiekers. Vorig seizoen stapte ik halverwege in door een ploegleiderauto te schenken. Nu ben ik de hoofdsponsor. In Ceelen en zijn mannen heb ik veel vertrouwen.”

Op Hemelvaartsdag, donderdag 17 mei, laat het team zich zien in de 50e ronde van Lekkerkerk.

Ook de vier nieuwelingen en twaalf junioren van De Waardrenner stonden in het voetlicht. De aanwezige pers, sponsoren en belangstellenden zijn benieuwd of zij op latere leeftijd kunnen doorstromen naar de hoofdmacht.